Debuteren als schrijver

Hallo lezers,

Er zijn inmiddels drie weken verstreken na de verschijning van mijn debuutroman 'Vesna-weegschaal van de duisternis'. Hoe heb ik de periode ervaren van de eerste letter op papier tot en met de publicatie van mijn boek?

Het klinkt misschien gek, maar ik had geen enkel idee voor het boek. Ik ben gewoon gaan zitten achter de laptop en ik begon te schrijven. Een psychologische roman leek me wel interessant. Gaande weg ging het verhaal steeds meer op een thriller lijken. Dus … het werd een kleine thriller!

Toen was het verhaal op een dag af. Dan stuur je het naar de uitgeverij op hoop van zegen. Zes weken in spanning wachten. Toen kwam de verlossende boodschap: 'We willen het uitgeven.' Je springt een gat in de lucht, maar … dan komen aanpassingen! Mijn corrector heeft een halve zomervakantie flink zitten zwoegen op het 'redigeren' van het boek.

Ondertussen heb ik niet stil gezeten. Je gaat de plaatselijke kranten en omroepen benaderen. Uiteindelijk ben ik twee keer geïnterviewd door een krant en twee keer door een radio-omroep. Dat was erg spannend en leuk! Het grappige is wel dat een journalist je verhaal altijd anders opschrijft dan de werkelijkheid. Zo zou mijn boek 'een bloederige roman' worden. Voor diegenen die het gelezen hebben … veel bloeddruppels zijn jullie niet tegengekomen.

Dan krijg je het eerste exemplaar in handen. Ik vond de cover zelf prachtig! Je eigen naam erop en je kop op de achterkant, net als een echte schrijver.

Nu zit ik in de fase dat je het verkoopstaatje dagelijks bekijkt. Hoeveel mensen hebben het gekocht? En gissen: wie heeft het gekocht? En vergeet niet de reacties. Die lopen uiteen van: 'spannend, goed geschreven' tot 'ik heb toch nog wat taalfoutjes ontdekt'. Ach, het hoort er allemaal bij!

En nu? Ik ben al een tijd bezig met een nieuw verhaal. Je kan het zien als een vervolg op Vesna, maar … je hoeft deel 1 niet gelezen te hebben om deel 2 te kunnen begrijpen.

Eenieder die mijn boek gelezen heeft, nodig ik van harte uit om een review te plaatsten: www.boekscout.nl --> webwinkel --> mijn boek --> review plaatsen.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Debuteren als schrijver

Panorama Literama

Wat een eer!

Publicatiedag thriller nummer twee!

Artikel in de krant naar aanleiding van mijn tweede thriller

interview radio Schouwen-Duiveland